CLUB ROTARY Baia Mare 2005
"Be a gift to the world"

Promenada inimilor - Rotary inimia mea

In weekendul 30 Septembrie - 1 Octombrie, s-a desfășurat a 7-a ediție a Promenadei inimilor in Parcul Municipal Regina Maria dedicat sănătății inimii.
2017-10-01

In weekendul 30 Septembrie - 1 Octombrie, s-a desfășurat a 7-a ediție a Promenadei inimilor in Parcul Municipal Regina Maria dedicat sănătății inimii. Organizatorii, rotarieni ai cluburilor băimărene au distribuit materiale informative despre importanta mișcării in menținerea unei inimi sănătoase si reguli de urmat pentru o viața îndelungata. In acest an comunitatea băimăreană a răspuns chemării rotarienilor de a participa la eveniment, cca 400 de persoane parcurgând traseul de 10000 de pași marcat de plăcuțele iindicatoare prin fata bisericii romano catolice. Cea mai vârstnică participanta a fost o doamna de 89 de ani, respectiv un bărbat de 87 de ani, iar cel mai tânăr un copilaș de 3 luni ieșit la plimbare cu bunicii. La finalul acțiunii de duminica după amiaza între 15.30 si 16.00 s-a desfășurat marșul comun cu membri rotarieni de la cele doua cluburi băimărene, membri ai clubului Rotaract si Interact din Baia Mare, care s-a aliniat la mișcarea rotariana naționala fiind al 16-a club participant la Ziua mondiala a inimii la nivelul Districtului 2241 Romania si Republica Moldova.

EVENIMENTE viitoare

arhiva EVENIMENTE

Nu exista evenimente viitoare inregistrate in baza de date.

Saptamana Inimii, 2013-09-29
Luni, 8 octombrie 2012, rotarienii din cluburile Baia Mare 2005 şi Baia Mare l-au avut în mijlocul lor pe Radu Popescu, Guvernatorul Districtului Rotary 2241 România şi Republica Moldova. Radu le-a vorbit prietenilor băimăreni, înainte de toate, despre prietenie, despre necesitatea ca împreună să descoperim nevoile comunităţii şi să încercăm ca prin voluntariatul care ne animă, să realizăm proiecte care să ajute comunitatea. Pentru reuşită, cluburile trebuie să-şi dovedească forţa şi implicarea, astfel încât comunitatea să fie conştientă de proiectele şi serviciul către aceasta, respectiv bine informată despre ceea ce facem şi de ce. Alături de noi, în mişcarea rotariană, trebuie aduşi oamenii de calitate ai municipiului, profesioniştii deosebiţi animaţi de acelaşi crez al serviciului pentru că numai aşa vom putea face lumea din jurul nostru mai bună, prin exemplul propriu de voluntariat, de credinţă în binele aproapelui. De asemenea, nu trebuie de neglijat misiunea tinerilor în Rotary, acest fapt fiind recunoscut la nivel internaţional, “Noua Generaţie” devenind a cincea cale de serviciu în Rotary. A salutat eforturile Rotaract T.E.A.M. Baia Mare ai cărei tineri membri dau dovadă de entuziasm, sunt deschişi voluntariatului şi doresc o implicare reală şi cât mai activă în viaţa comunităţii. A fost plăcut surprins să afle de suprapunerea fericită a două evenimente deosebite: organizarea Conferinţei Districtuale Rotaract la Baia Mare, între 12-14 octombrie şi ceremonia chartării primului club Interact din istoria urbei noastre. Nu în ultimul rând, Guvernatorul şi-a exprimat dorinţa ca reuniunile districtuale să aibă o prezenţă notabilă din partea cluburilor, să fim mai prezenţi în acţiunile rotariene internaţionale, să participăm activ la programele Fundaţiei Rotary International prin donaţii şi acţiuni de voluntariat iar cluburile să se implice mai puternic şi în proiectele districtuale.