CLUB ROTARY Baia Mare 2005
"Be a gift to the world"

Saptamana Inimii

Noi ne-am pus inima la treaba! Tu ce faci?
2013-09-29

Cluburile Rotary din Baia Mare, impreuna cu Fundatia Romana a Inimii si Societatea Romana de Cardiologie lanseaza duminica, 29 septembrie, programul „Promenada Inimilor”. Proiectul are ca obiective constientizarea locuitorilor municipiului Baia Mare asupra importantei miscarii zilnice, ca parte a preventiei cardiovasculare si incurajarea persoanelor de toate varstele sa faca miscare.

Proiectul propune un traseu pentru promenada („Promenada Inimilor”) in lungime de 3,3 km, situat in zona Parcului Municipal Regina Maria, usor de parcurs si accesibil pe tot parcursul anului. Traseul va fi marcat/inscriptionat in asa fel incat sa ofere locuitorilor municipiului suficiente argumente pentru a parcurge zilnic, pe jos, cel putin cei 3,3 km ai traseului.

Inaugurarea „Promenadei Inimilor” va avea loc duminica, 29 septembrie, la ora 15.00, in Parcul Municipal, intrarea de pe str. Victoriei. In ideea miscarii pentru sanatate, pe traseul „Promenadei Inimilor", Cluburile Rotary din Baia Mare organizeaza in luni, 30 septembrie, ora 12, o alergare pe distanta de 42,195 km (maraton).

“La fiecare 30 de minute, un roman face infarct miocardic. Unul din trei romani sufera de hipertensiune arteriala. Sapte milioane de romani sufera de una dintre manifestarile generalizate ale bolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar miscarea zilnica este elementul central al optimizarii modului nostru de viata. Noi ne-am pus inima la treaba. Tu ce faci?”, spune prof. dr. Dan Gaita, presedintele Fundatiei Romane a Inimii.

Fundatia Romana a Inimii, in parteneriat cu Cluburile Rotary, organizeaza „Ziua Mondiala a Inimii” in 25 de orase din Romania (in colaborare cu Republica Moldova).

Ziua mondiala a inimii

 

Saptamana inimii

Saptamana inimii

EVENIMENTE viitoare

arhiva EVENIMENTE

Nu exista evenimente viitoare inregistrate in baza de date.

Saptamana Inimii, 2013-09-29
Luni, 8 octombrie 2012, rotarienii din cluburile Baia Mare 2005 şi Baia Mare l-au avut în mijlocul lor pe Radu Popescu, Guvernatorul Districtului Rotary 2241 România şi Republica Moldova. Radu le-a vorbit prietenilor băimăreni, înainte de toate, despre prietenie, despre necesitatea ca împreună să descoperim nevoile comunităţii şi să încercăm ca prin voluntariatul care ne animă, să realizăm proiecte care să ajute comunitatea. Pentru reuşită, cluburile trebuie să-şi dovedească forţa şi implicarea, astfel încât comunitatea să fie conştientă de proiectele şi serviciul către aceasta, respectiv bine informată despre ceea ce facem şi de ce. Alături de noi, în mişcarea rotariană, trebuie aduşi oamenii de calitate ai municipiului, profesioniştii deosebiţi animaţi de acelaşi crez al serviciului pentru că numai aşa vom putea face lumea din jurul nostru mai bună, prin exemplul propriu de voluntariat, de credinţă în binele aproapelui. De asemenea, nu trebuie de neglijat misiunea tinerilor în Rotary, acest fapt fiind recunoscut la nivel internaţional, “Noua Generaţie” devenind a cincea cale de serviciu în Rotary. A salutat eforturile Rotaract T.E.A.M. Baia Mare ai cărei tineri membri dau dovadă de entuziasm, sunt deschişi voluntariatului şi doresc o implicare reală şi cât mai activă în viaţa comunităţii. A fost plăcut surprins să afle de suprapunerea fericită a două evenimente deosebite: organizarea Conferinţei Districtuale Rotaract la Baia Mare, între 12-14 octombrie şi ceremonia chartării primului club Interact din istoria urbei noastre. Nu în ultimul rând, Guvernatorul şi-a exprimat dorinţa ca reuniunile districtuale să aibă o prezenţă notabilă din partea cluburilor, să fim mai prezenţi în acţiunile rotariene internaţionale, să participăm activ la programele Fundaţiei Rotary International prin donaţii şi acţiuni de voluntariat iar cluburile să se implice mai puternic şi în proiectele districtuale.